Waalkade in Tiel transformeert naar flaneerboulevard

  • Toepassingen
  • Fiets- en voetpaden

De gemeente Tiel wil de stad en het rivierenlandschap bij elkaar brengen door middel van een open groene loopas vanuit de binnenstad naar de Waal. Onder regie van een landschapsarchitect is het gebied opnieuw ingetekend met een slingerwandelpad en een parkeerplaats aan de Waalkade.

Den Ouden Groep heeft in opdracht van de firma Wallaard de aanleg van deze infrastructurele werken voor zijn rekening genomen. De parkeerplaats heeft een opvallend uiterlijk met betonplaten van 2,34 bij 2,34 m met daar tussen in stroken natuursteenkeien van 320 mm breed. Dit gedeelte van de parkeerplaats is machinaal gestort (dikte 140 mm) en bevat Fibrofor High Grade vezels van Convez. Om de uitstraling op prefab beton te laten lijken, is gebruik gemaakt van hoogovencement CEM III. Het klinkeraandeel in deze samenstellingen is aanmerkelijk lager dan van CEM I of CEM II.

Slingerwandelpad

Na het aanbrengen, zijn de platen van 2,34 m bij 2,34 m diepgezaagd. De natuurstenen keien zijn naderhand door de firma Wallaard aangebracht. Naast de parkeerplaats heeft Den Ouden een betonnen slingerwandelpad aangelegd en de betonnen toegangsweg naar de parkeerplaats. Van enkel een parkeerterrein transformeert de Waalkade de komende jaren naar een verblijfsgebied met stadsplein, flaneerboulevard met ruimte voor evenementen en horeca en mogelijkheid voor aanmeren van cruiseschepen.

BetonInfra Nieuwsbrief, juli 2020

Relevante artikelen