Betonnen verharding in en rondom paviljoen veteranenbegraafplaats

  • Toepassingen
  • Bedrijfsverhardingen

Naast het Nationaal Ereveld in Loenen verrijst een nieuwe veteranenbegraafplaats in combinatie met een herdenkings- en educatiecentrum. Roos Groep verzorgde de verharding zowel binnen als rondom het nieuwe educatiecentrum. De betonnen verhardingen vormen samen één geheel.

Het centrum is ontworpen door KAAN Architecten. In het paviljoen zijn meerdere overlopende ruimtes die zijn afgedekt met een horizontaal uitgestrekt dak. Het paviljoen (52 m x 19 m) heeft een open structuur met zichtlijnen naar buiten en binnen waardoor er een serene sfeer ontstaat. De betonnen verharding in het paviljoen sluit naadloos aan bij de gewenste sfeer.

Fijne bezemstreek

In het paviljoen is op de ruwe werkvoer een betonnen druklaag aangebracht van 50 mm dik. De verharding bevat een wapeningsnet en is verkleefd met een hechtlaag op de ondervloer. Om de betonnen verharding de juiste sfeer mee te geven is deze afgewerkt met een fijne bezemstreek. Dilataties zijn aangebracht afhankelijk van de vorm en grootte van de ruimtes. De totale verharding in de binnenruimte is 363 m2.
Buiten het paviljoen is nog eens 373 m2 aan verharding aangelegd. Omdat auto’s en lichte vrachtwagens op het buitenterrein kunnen rijden, is de verharding hier 180 mm dik en voorzien van twee wapeningsnetten. Evenals de binnenruimte is de verharding buiten afgewerkt met een fijne bezemstreek. Om scheurvorming in het oppervlak te voorkomen zijn in de buitenverharding dilataties aangebracht zodat er betonplaten ontstaan van 5,40 x 5,40 m.

Handmatig vlak gemaakt

De verhardingen zijn handmatig vlakgemaakt met de rei. Nationale Vetranenbegraafplaats is bijzonder blij met het gekozen materiaal en het eindresultaat. Volgens een woordvoerder doet het recht aan kalmerende en natuurlijke sfeer die hier gewenst is. Ook behoeft de betonnen verharding geen onderhoud en gaat deze lang mee.

BetonInfra Nieuwsbrief, december 2020

Relevante artikelen