Herziening RAW Hoofdstuk 82 'Betonverhardingen' in volle gang

  • Nieuws
  • 18 juni 2024

Op 3 april van dit jaar is de werkgroep 'Herziening Hoofdstuk 82 Betonverhardingen' geïnstalleerd met vertegenwoordigers vanuit Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Bruil, Den Ouden, BKB Infra, Via Aperta en BetonInfra.
"Hoofdstuk 82 bestaat uit drie deelhoofdstukken die in aanmerking komen om versneld op te pakken. De gedachte voor het versneld opnemen komt voort uit het gebruik van beton in dit betreffende hoofdstuk. Beton is naast asfalt, metaal en schoon en emissieloos bouwen één van de vier onderwerpen die op basis van input uit diverse bijeenkomsten versneld herzien zouden moeten worden."

Na de nodige oriëntatie en voorbereidingen is de werkgroep inmiddels op stoom gekomen en gaat nu beginnen aan de inhoudelijke invulling van de herziening. De komende maanden worden alle onderdelen binnen Hoofdstuk 82 'Betonverhardingen' tegen het licht gehouden en waar nodig geactualiseerd, aangevuld en vereenvoudigd. Speciale aandacht zal hierbij gaan naar duurzaamheid, innovatie en aansluiting op Europese regelgeving NEN-EN en Eurocode.
De werkzaamheden dienen in november van dit jaar te zijn afgerond en het uiteindelijke resultaat zal vervolgens in december ter visie worden gelegd.

Loop je zelf als gebruiker van RAW Hoofdstuk 82 Betonverhardingen in de huidige versie tegen zaken aan die verbetering behoeven, of heb je suggesties voor de werkgroep? Geef het door via onderstaande knop en help ons RAW Hoofdstuk 82 'Betonverhardingen' verder te verbeteren!

Verbeteringen / suggesties voor de werkgroep

Meer lezen over de herziening van RAW Hoofdstuk 82 Betonverhardingen?
Lees het nieuwsbericht van CROW