Bijdrage BetonInfra over geopolymeerbeton aan het 14e ISCP in Krakau (P)

  • Nieuws
  • 05 juli 2023

Van 25 tot 28 juni 2023 vond EUPAVE's 14th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON CONCRETE ROADS in Krakau (P) plaats. Het thema van deze editie: 'Concrete Roads to the Green World'. Een mondiaal thema dat gedurende drie dagen vanuit verschillende ervaringen en standpunten is belicht en bediscussieerd.

Tijdens een druk bezochte sessie, met geïnteresseerden van over de gehele wereld, heeft BetonInfra haar ingezonden paper met als titel 'CAN GEOPOLYMER CONCRETE PAVEMENTS CONTRIBUTE TO A SUSTAINABLE AND DURABLE FUTURE?' mogen presenteren. Een paper dat overigens door de 'International Technical Programme Committee' voorafgaand aan het congres is genomineerd voor 'Best Technical Paper'.

Buiten een korte introductie in geopolymeerbeton, wordt in het paper onderzocht in welke mate geopolymeerbeton kan bijdragen aan de verdere verduurzaming van onze infrastructuur. De potentiële duurzaamheidsbijdrage wordt beschouwd op 4 gebieden: beschikbaarheid van grondstoffen, kenmerken, circulariteit en ervaringen bij toepassing in (weg)infrastructuur.

Conclusie van het paper: De potentiële bijdrage van geopolymeren aan een verdere verduurzaming van beton is beperkt, vooral bij toepassing in de in-situ (weg)infrastructuur....

Ondanks dat de titel 'Best Technical Paper' uiteindelijk is gewonnen door Frederic Otto van de Aachen University RWH, kijken we terug op een zeer geslaagde editie van het 14e ISCR.

Een korte samenvatting over het symposium is terug te vinden op de website van EUPAVE.

Overweegt u als wegbeheerder of asset owner een betonverharding uitgevoerd in geopolymeerbeton, of wilt u als adviseur uw opdrachtgever volledig kunnen adviseren hieromtrent? Lees dan het complete paper welke hieronder is te vinden!

Het originele paper in het Engels, het vertaalde paper in het Nederlands en de presentatie zijn onderstaand in te zien.