1 fietspad1

Download VENCON 2.0 voor ontwerp en dimensionering

  • 25 oktober 2022
  • Eigenschappen

Voor het dimensioneren van betonverhardingen is eind vorige eeuw een rekenmethodiek ontwikkeld, uitgebracht als tabellenboek door VNC. In 2005 is op basis hiervan door CROW een nieuw geautomatiseerd rekenprogramma ontwikkeld: VENCON 2.0 (V EN C ONtwerpmethode). Met dit programma kunnen op basis van ingevoerde gegevens de verhardingsdikten van zowel ongewapende, doorgaand-gewapende als vezelversterkte betonverhardingen worden bepaald.

Vanaf 1 januari 2022 heeft BetonInfra de software VENCON 2.0 van CROW overgenomen. Het rekenprogramma is nu vanaf de website BetonInfra.nl gratis te downloaden en vrij te gebruiken.

Voor de relatie tussen Vencon 2.0 en de Eurocode 1 en Eurocode 2 kunt u hier meer informatie vinden: VENCON & EUROCODE

Het programma is destijds opgesteld in Windows XP, maar is met de nieuwste Windows-versies gewoon te gebruiken. Er is een uitzondering: installatie onder Windows 7 en 8 vraagt enkele extra handelingen, daarvoor is een korte handleiding opgesteld.

Wij vragen u uw naam, bedrijfsnaam en mailadres achter te laten wanneer u het programma gaat downloaden. We doen dit zodat wij u kunnen informeren zodra er wijzigingen of updates zijn.


VENCON 2.0