Stiller beton met bus 660x440

Dag van de Openbare Ruimte 2017

BetonInfra was aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte op 27 en 28 september 2017. Op beide dagen vulde BetonInfra een ontbijtsessie in met als onderwerp 'Betonverhardingen in de stedelijke omgeving'. Tijdens deze sessie werd ook de nieuwe brochure Standaardconstructies Betonverhardingen gepresenteerd.

Presentatie

De presentatie werd gehouden door Wim Kramer van het Cement&BetonCentrum, één van de partners in BetonInfra. Hij gaf een overzicht van de mogelijkheden van betonverhardingen in stedelijk gebied, zoals bushaltes, busstations, rotondes en fietspaden. Daarnaast schetste hij de recente ontwikkelingen op het gebied van geluidreductie van betonoppervlakken.

Een andere actuele vraag waar Kramer op in ging: 'Hoe ver kun je gaan met verdere verlaging van cementgehalte in beton zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit/levensduur? En wat is de invloed daarvan op de uitvoering?'

De presentatie is onderstaand te downloaden.Introbeeld dvdor 660x440

Nieuwe brochure ‘Standaardconstructies Betonverhardingen’

Tijdens de Dag van de Openbare ruimte is de nieuwe brochure Standaardconstructies Betonverhardingen gepresenteerd.

Om opdrachtgevers tegemoet te komen met de mogelijkheid om voor een betonverharding te kiezen, heeft het Cement&BetonCentrum een nieuwe publicatie samengesteld, waarin voor de meest in Nederland voorkomende betonverhardingen standaardwegconstructies/bestekdiktes zijn berekend.


Omslag brochure standaardconstructies betonverharding

De nieuwe brochure Standaardconstructies Betonverhardingen kunt u hier downloaden.