Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

 

Inschrijving Betonprijs 2017 geopend

In 2017 organiseert de Betonvereniging de 20e editie van de Betonprijs.

Lees verder

Drie nieuwe betonnen bruggen in de A27

Het traject A27 Houten-Hooipolder krijgt volledig nieuwe betonnen bruggen. De Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug worden vervangen in plaats van versterkt omdat dit op de langere termijn goedkoper is en een betere garantie geeft op een vlotte doorstroming van het verkeer.

Lees verder

CROW-Kennismodule Betonverhardingen uitgebreid met 'Wegdekreflectie'

CROW lanceerde tijdens InfraTech 2017 de nieuwe online publicatie Wegdekreflectie - Optische eigenschappen van wegdekken. De nieuwe publicatie is beschikbaar in de CROW Online Kennismodule over betonverhardingen.

Lees verder

CROW-Kennismodule Betonverhardingen voldoet aan kennisbehoefte

Uit een overzicht over het gebruik van de CROW Kennismodule Betonverhardingen in 2016 kan worden geconcludeerd dat deze kennismodule duidelijk in een behoefte van de markt voorziet. Over geheel 2016 is deze module 5.747 keer geraadpleegd.

Lees verder

Schijnveiligheid in de middenberm?

Regelmatig vinden ongevallen plaats, waarbij een vrachtwagen zich door de stalen middenbermbeveiliging boort en op de andere weghelft tot stilstand komt, met alle gevolgen van dien. Hoe veilig is die middenberm?

Lees verder

EUPAVE lanceert werkgroep Concrete Safety Barriers

EUPAVE (European concrete paving association) is gestart met een interne werkgroep Concrete Safety Barriers.

Lees verder

Infra-Innovatie Netwerk

In het Infra-Innovatie Netwerk worden krachten en ideeën van provincies, gemeentes, waterschappen en marktpartijen gebundeld.

Lees verder

Beton vervangt natuursteen

Het natuursteen op het busgedeelte op het Haarlemse Stationsplein wordt vervangen door beton.

Lees verder

Oppervlakeigenschappen van betonverhardingen

Het Kennisplatform Betonwegen organiseerde op 6 april in Harderwijk een bijeenkomst met als thema 'Oppervlakeigenschappen'. Frits Stas (KOAC-NPC) en Jeroen de Vrieze (KWS/Infralinq) gingen uitgebreid en diepgaand in op eisen en meetmethoden voor met name vlakheid en stroefheid.

Lees verder

Langere levensduur en lagere onderhoudskosten

De belangstelling voor beton in de wegenbouw groeit. Dat is vooral te danken aan de toegenomen aandacht voor duurzaamheid. Betonverhardingen gaan langer mee dan asfalt en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Maar die afweging wordt niet altijd gemaakt.

Lees verder