Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

 

Schijnveiligheid in de middenberm?

Regelmatig vinden ongevallen plaats, waarbij een vrachtwagen zich door de stalen middenbermbeveiliging boort en op de andere weghelft tot stilstand komt, met alle gevolgen van dien. Hoe veilig is die middenberm?

Lees verder

Hitteschade aan fietspaden

Een hittegolf kan het opspatten van een betonnen fietspad veroorzaken. Het aanbrengen van een blijvend flexibele voeg is de oplossing.

Lees verder

EUPAVE lanceert werkgroep Concrete Safety Barriers

EUPAVE (European concrete paving association) is gestart met een interne werkgroep Concrete Safety Barriers.

Lees verder

Infra-Innovatie Netwerk

In het Infra-Innovatie Netwerk worden krachten en ideeën van provincies, gemeentes, waterschappen en marktpartijen gebundeld.

Lees verder

Beton vervangt natuursteen

Het natuursteen op het busgedeelte op het Haarlemse Stationsplein wordt vervangen door beton.

Lees verder

Oppervlakeigenschappen van betonverhardingen

Het Kennisplatform Betonwegen organiseerde op 6 april in Harderwijk een bijeenkomst met als thema 'Oppervlakeigenschappen'. Frits Stas (KOAC-NPC) en Jeroen de Vrieze (KWS/Infralinq) gingen uitgebreid en diepgaand in op eisen en meetmethoden voor met name vlakheid en stroefheid.

Lees verder

Langere levensduur en lagere onderhoudskosten

De belangstelling voor beton in de wegenbouw groeit. Dat is vooral te danken aan de toegenomen aandacht voor duurzaamheid. Betonverhardingen gaan langer mee dan asfalt en hebben nauwelijks onderhoud nodig. Maar die afweging wordt niet altijd gemaakt.

Lees verder

Verslag Workshop Joints in Concrete Pavements

EUPAVE organiseerde op 17 februari 2016 een tweede Workshop in de serie 'Best Practices in Concrete Paving'. Het thema van deze bijeenkomst was 'Joints in Concrete Pavements'.

Lees verder

Wildlands wil geen glijpad

Nog voor de opening van Wildlands Adventure Zoo in Emmen wordt 20.000 vierkante meter aan lemen voetpad in het park opnieuw bestraat. Maar dan beter: met beton.

Lees verder

Presentaties Betonwegendag beschikbaar

Kennis delen was het thema van de Betonwegendag 2015. Hoe bezoekers dat waardeerden blijkt uit de enquete. Op veler verzoek worden de presentaties beschikbaar gesteld.

Lees verder