Amsterdam: werken aan beter openbaar vervoer

Roos Groep en Den Ouden Groep werken beide onder hoofdaannemer BAM aan de realisatie van een busbaan in Amsterdam. Op 11 april werd begonnen met de eerste van in totaal drie fases en drie dagen later was de klus geklaard. Fase 2 en 3 worden na de komende bouwvak uitgevoerd.

 

Aanleg busbaan Amsterdam


Sven de Jong van de Roos Groep: "Wij zijn ingeschakeld door BAM en hebben op onze beurt Den Ouden erbij betrokken. Wij hebben de betonnen onderlaag van de busbaan aangelegd en Den Ouden de betonnen bovenlaag. De reden om Den Ouden aan boord te vragen ligt in hun expertise en het feit dat zij het, voor het project, juiste stuk materieel hebben. Joris van de Vleuten van Den Ouden: "Wij hebben onze Wirtgen SP 850 Vario ingezet. Deze machine is eenvoudig te modificeren naar het gewenste breedte en dakprofiel." De Jong: "Hun materieel was nodig omdat het werk nat op nat moet worden gemaakt. Wij hebben ervaring met een soortgelijk werk dat wij enkele jaren geleden hebben uitgevoerd in Amsterdam Oost. Toen hebben wij materieel van Heijmans ingezet."

 

Fase 1 kent een lengte van 600 meter en een oppervlak van zo'n 4.000 m2. Van den Vleuten: " De bovenste laag die wij hebben aangebracht is van uitgewassen beton. Het aanleggen van duurzame verhardingen in beton is één van onze core businesses binnen Den Ouden Groep. "De aanleg van de busbaan is een deel een veel grotere wegconstructie die BAM van gevel tot gevel heeft aangenomen. Ondanks het feit dat fase 2 en 3, waar Roos en Den Ouden ook weer samen aan de slag gaan, pas over enkele maanden worden uitgevoerd gaat het nu aangelegde tracé van de busbaan gelijk in gebruik. De nieuwe busbaan zal in de komende tijd mede gebruikt worden als omleidingsroute.

Naar overzicht