Nieuwsarchief

Een overzicht van eerder verschenen nieuwsitems:

Aanleg betonnen band-gootconstructie met GPS

Op 6 april werd een betonnen band-gootconstructie aangelegd met een slipformpaver (Wirtgen SP-15) voorzien van auto-pilot. De machine positioneert zich met behulp van GPS; er hoeft geen geleidedraad te worden geplaatst waarlangs de machine zich positioneert.

Lees verder

Workshop Beton in de infrastructuur 'Slim verbinden van kennis en kennissen'

In samenwerking met LaRed, specialist in netwerkend werken, hebben BetonInfra en CROW een interactieve sessie ontworpen over Beton in de infrastructuur 'Slim verbinden van kennis en kennissen'.

Lees verder

Excursie Maastricht Aachen Airport

De deelnemers aan de technische excursie van BetonInfra naar de aanleg van een cargoplatform op Maastricht Aachen Airport konden op de projectlocatie zien hoe de platformstroken van maar liefst 10 m breed en 0,36 m dik door een slipformpaver met beton werden aangebracht.

Lees verder

Cursus Verhardingen van cementbeton met FLOOR 3.0

In november 2016 begint na een absentie van enkele jaren de cursus Verhardingen van Cementbeton. Cursisten kunnen oefenen met VENCON 2.0 en FLOOR 3.0.

Lees verder

Amsterdam: werken aan beter openbaar vervoer

Roos Groep en Den Ouden Groep werken beide onder hoofdaannemer BAM aan de realisatie van een busbaan in Amsterdam. Op 11 april werd begonnen met de eerste van in totaal drie fases en drie dagen later was de klus geklaard. Fase 2 en 3 worden na de komende bouwvak uitgevoerd.

Lees verder

Betonsessies tijdens CROW-Infradagen

Tijdens de CROW-Infradagen zijn er twee sessies in het teken van betonverhardingen. De eerste heeft als thema Dunne overlagingen en geluidarmere betonwegdekken. De tweede Scheurbeheersing in betonverhardingen.

Lees verder

Kennisportaal BetonInfra gelanceerd

Het Kennisportaal BetonInfra is de site waar alle kennis over betonverhardingen wordt ontsloten.

Lees verder