HBO-Gastcollege 'Toepassingsmogelijkheden beton in de wegenbouw'

De laatste jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beton in de wegenbouw. Duurzame verhardingen, hergebruik van materialen, nieuwe toepassingen: betonverhardingen hebben uitstekende eigenschappen om de huidige en de toenemende verkeersintensiteiten te kunnen weerstaan en gaan tientallen jaren mee, met weinig of geen onderhoudskosten.

 

Busbaan-Eindhoven-660x440Voor de aanleg van de vrijliggende betonnen busbaan in Eindhoven is een slipformpaver ingezet.

 

Gastcollege

Om HBO-studenten kennis te laten maken met de toepassingsmogelijkheden van beton in de wegenbouw biedt BetonInfra aan onderwijsinstellingen een gastcollege aan. Het doel van het gastcollege is studenten meer inzicht te geven in toepassingen als:

  • wegen
  • fietspaden
  • bushaltes
  • busstations
  • rotondes
  • banden en goten
  • bedrijfsverhardingen (parkeerterreinen en vloeistofdichte verhardingen)
  • barriers

 

Behalve naar de toepassingen kijken we ook waarom beton een duurzame oplossing biedt. Dat beton bijvoorbeeld voor 100% hergebruikt kan worden, is voor velen nieuw.

 

vorige

 

Visuele presentatie

Aan de hand van een vooral visuele, en niet theoretische, presentatie worden de studenten meegenomen in de wereld van de betonwegenbouw. Voor alle duidelijkheid, de inhoud van het gastcollege gaat dus niet over hoe je precies een betonweg berekent of hoe de details eruit moeten zien.

 

Tijdens het gastcollege wordt ook het kennisportaal betoninfra.nl nader toegelicht, en welke informatie hier voorhanden is.

 

De facilitator die het interactieve gastcollege begeleidt, heeft zijn sporen verdiend in de betonwegenbouw bij een wegbeheerder. Hij wordt bijgestaan door een betonwegenbouwer uit de praktijk. De duur van het gastcollege is 1,5 uur.

 

Aanmelden

Docenten die interesse hebben in een gastcollege voor hun studenten op een zelf te bepalen datum en tijdstip kunnen vóór 28 juni 2017 contact opnemen met Johan Asscheman (... of 06 229 71 364).

Wij gaan dan samen een college inplannen voor het schooljaar 2017 -2018.

 

Naar overzicht