Nieuws

Een overzicht van de actuele nieuwsitems:

 

Themabijeenkomst White topping

Op 14 juni organiseerde het Kennisplatform Betonwegen een themabijeenkomst over white topping.

Lees verder

Febelcem publiceert Trambanen in beton

Febelcem publiceert een nieuwe uitgave met als onderwerp ervaringen met tram(bus)banen in beton aan de hand van enkele beknopte case-studies.

Lees verder

TU/e print gewapend en voorgespannen betonnen brug

Op de betonprinter van de TU Eindhoven is BAM begonnen met het printen van 's werelds eerste 3D-geprinte brug van gewapend en voorgespannen beton.

Lees verder

Kort gestort

De gemeente Venlo start in juni 2017 met de bouw van een C2C-rotonde, waarin zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van duurzame en herbruikbare bouwmaterialen.

Lees verder

HBO-Gastcollege 'Toepassingsmogelijkheden beton in de wegenbouw'

Om HBO-studenten kennis te laten maken met de toepassingsmogelijkheden van beton in de wegenbouw biedt BetonInfra aan onderwijsinstellingen een gastcollege aan.

Lees verder

Inschrijving Betonprijs 2017 geopend

In 2017 organiseert de Betonvereniging de 20e editie van de Betonprijs.

Lees verder

Drie nieuwe betonnen bruggen in de A27

Het traject A27 Houten-Hooipolder krijgt volledig nieuwe betonnen bruggen. De Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug worden vervangen in plaats van versterkt omdat dit op de langere termijn goedkoper is en een betere garantie geeft op een vlotte doorstroming van het verkeer.

Lees verder

CROW-Kennismodule Betonverhardingen uitgebreid met 'Wegdekreflectie'

CROW lanceerde tijdens InfraTech 2017 de nieuwe online publicatie Wegdekreflectie - Optische eigenschappen van wegdekken. De nieuwe publicatie is beschikbaar in de CROW Online Kennismodule over betonverhardingen.

Lees verder