Dag van de Betontechnologie

 

Op 30 maart 2017 wordt in Fort Lent te Nijmegen-Lent de tweede Dag van de Betontechnologie georganiseerd. Oud-minister Jacqueline Cramer (hoogleraar aan de faculteit Geosciences van de Universiteit Utrecht) zal de toekomst van betontechnologie in het internationale speelveld duiden. 

Agenda - Dag Betontechnologie

De dag is nadrukkelijk niet alleen bedoeld voor betontechnologen, maar juist ook voor constructeurs en aannemers. Betontechnologie is immers mede voor die beroepsgroepen een steeds belangrijker vakgebied. Naast een plenair programma aan begin en eind, worden verschillende parallelsessies gehouden. In de ochtend kan bovendien aan een of meer excursies worden deelgenomen.

Thema Duurzaamheid

Vrijwel alle ontwikkelingen in de betontechnologie staan momenteel in het teken van de duurzaamheid. Of het nu gaat om alternatieve cementsoorten of toeslagmaterialen, ook ontwerpaspecten en uitvoeringsmethoden hebben hun invloed op de carbon footprint.

Drie parallelsessies besteden aandacht aan respectievelijk Duurzaam ontwerpen, Duurzaam schoon beton en Alternatieve materialen. In de vierde parallelsessie worden het ontwerp en de uitvoering van de Verlengde Waalbrug en de Promenadebrug uitvoerig toegelicht; het geven van de juiste betontechnologische adviezen speelde hier een doorslaggevende rol.

Excursies

In de ochtend is er de mogelijkheid deel te nemen aan een aantal begeleide excursies. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan de werkzaamheden voor het project Ruimte voor de Waal, inclusief de Verlengde Waalbrug en Promenadebrug. Ook de nieuwe winlocatie voor zand en grind in Bemmel heeft dan zijn poorten geopend.

Programma en aanmelding

Het volledige programma en het aanmeldformulier is te vinden op de website van de Betonvereniging

 

Dag van de Betontechnologie 

 

Naar overzicht